Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
3 kom jaja
100 grama šećera
50 ml ulja
1 dl mlijeka
100 g brašna
2 kaš. kakao praha
1/2 kesice praška za pecivo

Preliv za koru:
200 ml mlijeka
5 kaš. ruma

Fil:
3 kom banana
200 grama šlaga u prahu
2 kaš. kisele pavlake

Preliv za tortu:
10 kaš.šećera
50 ml vode
50 grama maslaca
100 grama bijele čokolade

Umjesite koruod navedenih sastojaka i pecite u plehu od 26 cm na tep od 180 step. Kad je govova zalite je rumom i mlijekom. U istoj tepsiji filujte tortu.
Fil: 3 banane izgnječite i umutite, pa im dodajte 200 gr šelaga i sve zajedno umutite u čvrsti fil pa dodajte kiselu pavlaku. Ovaj fil stavite na koru i preko preliv od karamela.
Preliv: Karamelišite 10 kaš šećera i kad bude braon dodajte vodu i maslac pa kuhajte na tihoj vatri dok se sećer kiji se stvrdnu ne otpi. Dodajte bijelu čokoladu i prelite preki fila. Na slici je odvojeno karamele sa crnom čokoladom pa i vi možete po želji tako uraditi.