Ananas dijeta, ananas je voće koje obiluje enzimima, mineralima, vitaminima, kalijem, kalcijem, jodom, cinkom i magnezijom.

Dijeta sa anansaom jako je efikasna i ukoliko se odlučite za nju potrebno je da kupujete svjež i zeleniji ananas.U sebi sadrzi enzim bromelain, koji ojačava imunitet i sagorijeva masti vrlo brzo.

Detoks dijeta za 5 dana izgleda ovako. Potrebno vam je:
do 2 kg ananasa
4 čaše svježeg soka od ananasa bez šećera
Ananas podjelite na 5 jednakih djelova, i za svaki obrok pojedite jedan dio. Sok od ananasa pijete između obroka u slučaju da osjetite glad.
Pored toga neophodno je unosite dovoljno tečnosti, vode te na taj način u roku od tri dana bih trebali izgubiti oko 2 kg. Večerat trebate najmanje tri sata prije spavanja.

Prijedlog za meni:

Doručak može biti uobičajna zdrava varijanta. (žitarice, voće, jaje i sl.)

Za ručak jedna šolja riže sa karijem ili kurkumom. Ili piletina sa ananasom (RECEPT : jedno parče piletina izdinstajte sa ananasom i paprikom i začinite sa karijem i ulite malo vode da se fino skuha). Ili ananas salata sa pečenim crvenim paprikama začinjena maslinovim uljem i limunom.

Večera kuhani veći krompir, i jedno parče ananasa. Ili zelena salata sa krastavcim i celerom u parče ananasa. Ili obarena riba uz zelenu salatu i parče ananasa.