Ovaj napitak za mršanje svakako trebate probati, prije svega jer je prirodan.

 

Prirodnan napitak za mršanje jednostavno pripremite sami i svaki dan imate svjež napitak za postizanje željenih rezultata.

 

Rijeć je od tri glavna sastojke đumbiru, limunu i medu. Naravno jedan od dva napitka ima i jabuku.

Zašto baš ova kombinacija, prije svega đumbir vam pomaže da mršavite na taj način što podiže PH vrijednost abdomena i sammim time utiče na poboljšanje enzima za varenje, topi suvišne masti iz organizma i reguliše nivo šećera u krvi.

Za limun ste već sigurno čuli da ima jako dobre rezultate kad je u pitanju skidanje kilograma, pored toga što je izvor C vitamnina, limun pomaže pri sagorijevanju masnoća, poboljšava varenje, ubrzava metabolizam i omogućava detoksikaciju organizma

Med je sam od sebe zbog svojstava koje posjeduje zdrav, u ovom kombinaciji zrdaviji je od šećera, daje energiju, zadovoljit će vam želju za slatkom i dobar je za metabolizam.

Za prvi napitak za mršanje potrebni su vam sljedeći sastojci:

jedan limun,

oguljen korijen đumbira večine palca ,

malo soli,

dvije kašike meda

malo vode

Isjecdite limun, posebno pomjšajte sol i med, a đumbir izgnječite dobro, pa onda sve zajedno pomješajte i dodajte malo vode teko toliko da dobijete jednu čašu napitka.

 

Drugi napitak za mršanje sa jabukom, potrebni su vam sljedeći sastojci za jednu čašu:

pola limuna

malo korijena đumbira

jedna jabuka

Jabuku nasjcite na tanke kriše, pa ih stavite u sokovnik, dodajte đubir i limun sa korom, pa onda sok naspite u čašu i dodajte malo vode.

 

Ove napitke pijete po jednu čašu na dan, možete kombinovati jedan dan jedan, a drugi dan drugi napitak, dok ne postignete željene rezultate poslije toga napravite pauzu.

Nap. po želji u napitke možete dodati slis svježe nane ili mente čisto radi okusa.