Leposlava Srefanović poznatija kao Lokica na našim prostorima je bila poznata sedamdesetih i osamdesetih godina te je sa svojim plesnom grupom Lokice nasupala sa največom zvijezdom Zdravkom Čolićem.

 

Naime, njih dvoje su bili veliki prijatelji i ne samo to nego kao brat i sestra a i sama plesačica je bila često naglašavala kako na pjevača gleda kao na svoga rođenog brata. Ipak, samo jedna jedina rečenica je prekinula njihovu dugogodišnju saradnju i druženja.

 

Naime, Čola se uvrijedio i to jako, kada mu je Lokica rekla da nije talentovan za igru, a kada se vratio iz vojske, u koju je bio otišao 1978. godine, prestao je da govori sa njom, a ona je u nekoliko navrata isticala kako joj je bilo i još uvijek jeste, veoma žao zbog svega toga, te je u nekim svojim razgovorima sa novinarima, rekla i ove stvari: ” Nakon te izjave je prestalo naše prijateljstvo. Morala sam to da kažem jer je Rica tražio. Žao mi je. Nikad ne govorim ružne stvari o ljudima. Objasnila sam samo da on nema talenat za igru, a vježbanjem smo napravili rezultat. Naučio je da igra. Voljela bih da se pomirimo zbog njegovih kćerki i žene. Imam i ja sad unuku. Možda je to bila neka sujeta”