Dugo vremena se pisalo o tome da je ulogu Violete Popadić iz serije ” Bolji život ” koju je cijela Jugoslavija obožavala umjesto Lidije Vukičević trebalo da glumi Ena Begović.

 

Također se priča da je Ena ovu ulogu odbila zbog drugih obaveza. ” Išla je iz projekta u projekat, a u “Boljem životu” sigurno nije mogla da igra jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi “Skup” Marina Držića, na Dubrovačkim letnjim igrama, a pripremale smo zajedno komad “Grička veštica” po tekstu Marije Jurić Zagorke “- izjavila je svojevremeno Enina sestra, glumica Mia Begović.

 

Međutim, mnogo godina kasnije, ovim povodom oglasila se Lidija Vukićević, koju i dalje pamtimo po legendarno odigranoj ulozi u ovoj seriji, pa stala na put glasinama.

” Godinama nisam komentarisala pisanja medija da je uloga Violete bila namjenjena Eni, ali sada ću vam reći da je to čista laž. Uz dužno poštovanje prema njoj, ali hrvatska glumica nikada nije mogla da igra djevojku iz prave srpske porodice “ – rekla je srpska glumica.