Vladimir Putin pojavio se na sahrani Vladimira Žirinovskog a na snimci se vidi kako ruske predsjednik jedva zadržava suze dok prilazi kovčegu obišli su svijet. Naime, za Putinov dolazak katedrala je ispražnjena , pa se na snimku vidi da je u prostoju gdje je bilo izloženo tijelo preminulog političara ulaz bio dozvoljen samo njemu i tjelohraniteljima.

 

 

Međutim, svima je zapao u oko jedan detalj muškarac koji je pratio predsjednika s njegove lijeve strane nosio je crni kofer. U pitanju je, prenose mediji, “nuklearni kofer” koji Putina prati svuda, i uvijek je u rukama ljudi iz njegovog najužeg kruga povjerenja. Putinov kofer nije jedini, u pitanju su tri identična koje nose vrhovni zvaničnici Rusije, i dok je predsjednikov uvijek uz njega, javnosti nije poznato kod koga su druga dva.

 

U ovoj akten-tašni nalazi se i prekidač, koji je bijele boje. U pitanju je odašiljač koji emituje poruku o lansiranju nuklearnog oružja koje je u pripravnosti od početka ruske invazije na Ukrajinu. Da bi ova poruka bila poslata i primljena na način koji označava lansiranje, potrebno je da signal stigne iz sva tri odašiljača koja se nalaze kod troje različitih ljudi.