Mekane i jednostavne indijske pogačice od samo tri jednostavna sastojka.
Isprobajte i vi ove ukusne indijske pogačice koje možete služiti po želji za doručak uz namaze ili umjesto hljeba za ručak.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
500 grama prosijanog brašna
300 ml vode
50 grama putera/maslaca
i još: so i ulje
Vodu ugrite da bude vruća i otpite u njoj 20 grama putera ili maslaca, pa ohladite da bude mlako. A brašno pomješajte sa soli, pa dodajte onda vodu i maslca i zamjesite tijesto koje se ne lijepi za prste. Ostavite odstoji oko 15 min. Pa onda ga podjelite na 10 manjih loptica. Onda svaku lopticu razvucite u krugove i onda svaki krug premažite sa otopljenim maslacem. Krugice onda preklopite, ponovo polovicu premažite maslace i preklopite još jednom tako da dobijete oblik sličan torkutići, malo samo razvalajte onda oklagijom. Zatim ih pecite na vrućem a ne vrelom ulju kratko da samo porumene. Gotove pogačice redajte na ubrus.