Imate li OVU naviku, vrlo je moguće da ste dugovječna osoba

Sve što ste do sada pročitali o zdravom načinu života  u potpunoj je suprotnosti sa ovom tvrdnjom. Kada se malo bolje sagleda ovo djeluje kao jako nezdrav način ali kako dolazi iz Japana onda o tome treba malo razmisliti.

Prema ovoj tvrdnji tajna dugovječnosti leži u jednom obroku dnevno. Kako tvrde stručnjaci iz Japana taj obrok bi trebao da bude samo večera. Oaj metod nutricionisti odmah odbacuju ali Jošinori Nagumo koji je predsjednik antiejdžing udruženja a koji je i specijalist za borbu protiv raka, kaže da vam crijeva trebaju krčati ukoliko hoćete dugo da živite.

Da bi sve to i dokazao Nagumo je napisao i jednu knjigu a on već deset godina jede samo jedan obrok dnevno. Po njemu je krčanje crijeva na ćelijskom nivou i znak da se u organizmu dešavaju pozitivne rekacije koje vas ujedno i podmlađuju. Urađeno je i nekoliko serija eksperimenata koji su pokazali kako smanjenje kalorija za 40% povećava životni vijek skoro za 50%.

Kako bi se sve ćelije u organizmu obnovile treba im 52 dana a bito je da vam se i struk smanjuje postepeno. Nutricionisti sve ovo odbijaju i kritikuju te preporučuju da se sve ovo uzima sa rezervom.

mladost