Pjevač o kojem se ne piše previše u medijima i koje nisu toliko aktuelne. Folk pjevač Halid Bešlić, koji je složit ćemo se kralj narodne muzike, kako kod nas i u regionu, tako i u dijaspori. Njegove pjesme su poznate širom svijeta, a on gdje god da se pojavi napravi lom.

 

U toku svoje karijere prodao je na milijune albuma jer su njegove pjesme hitovi, a jedan je od rijetkih koji je napunio Sava centar. Pored pjevanja on je i privatnik, napravio je svoj parfem ” Miljacka” koji se prodao u rekordniom roku. U Bosni je pustio i svoj brend kafe, koja se izgleda dobro prodaje, a pored svega navedenog on ima i par benzinskih pumpi, ali i 2 hotela koji se nalaze na samom ulazu u Sarajevo.

 

Naime, iza svega ovog postoji priča da je u velikim dugovima i da je dužan svima , te je u kreditima i jedva čeka da ih otplati. Zbog cjelokupne situacije sa korona virusom i krizom koju je prouzrokovao on je svim svojim radnicima snizio plate, neki od njih su dali otkaz, jer ne mogu raditi za toliko skraćene plate i to mjesecima, a kod kuće imaju porodice koje trebaju novac. Halid je poznat i kao human čovjek jer je u doba migrantske krize u Bosni ponudio ta svoja dva hotela, i to ih je ponudio na korištenje besplatno.