Obradujte ukućane ovim idelanim ručkom.
Potrebno vam je:
  • 10 pilećih bataka
  • 2 dunje
  • 2 glavice crnog luka
  • korijen đumbira od 2 cm
  • 2 kašičice sjemenki korijandera
  • ¸1 kašičica ljute paprike
  • 0,5 dl supe od pileće kocke
  • 50 g putera
  • 100 g suhog grožđa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike žutog šećera
  • so i biber po ukusu
Priprema
Batkove posolite i pobiberite sa svih strana, a zatim dinstajte na puteru na umjerenoj vatri. Povremeno ih okrećite, kada kožica dobije zlatnu boju nalijte šolju supe, dodajte đumbir, krupno isječeni crni luk, sjeme korijandera i ljutu papriku. Dinstajte još 10 minuta, pa sipajte ostatak supe. Dunje ogulite i isjecite na kriške , pa ih nekoliko minuta pecite na maslinovom ulju sa suhim grožđem, cimetom i šećerom, ukoliko je potrebno dodajte malo putera. Kada tečnost u kojem se dinstaju batkovi gotovo ispari, sipajte dunje i suho grožđe, dodajte šafran, so i biber. Dinstajte još 10 minuta.