Ovo je idealni španski specijalitet koji će vam prijati u vrelim ljetnim danima a pri pripremi neće vam trebati šporet.
Sastojci
  • 900 g paradajza,
  • 2 krastavca,
  • 1/2 crvene paprike,
  • 1 čen bijelog luka,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1/2 šolje vode,
  • 1/3 šolje maslinovog ulja,
  • so, biber,
  • 2 kriške hljeba,
  • bosiljak
Priprema
Isjeckajte paradajz, krastavac, papriku, bijeli luk i dodajte sirće  pa zatim izmiksajte. Kada dobijete glatku smjesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi. Dok se čorba hladi, u tavu sa malo maslinovog ulja propržite hljeb koji ste isjekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite.  Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.