Ovo je idealan ručak za cijelu porodicu.

Sve što vam je potrebno:

2 veća komada pilećeg belog mesa
Brašno
Maslinovo ulje
Malo putera
1 bijeli luk (cela glava)
1/2 šolje pilećeg bujona
1/2 kašike limunovog soka
1/4 kašike belog luka u prahu
250 ml pavlake za kuhanje
So, biber
Peršun

Priprema

Piletinu isjecite na 4 komada , pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno. Dodajte maslinovo ulje i malo putera u tavu. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz tave i dodajte još malo putera. Zatim dodajte cijele čenove bijelog luka očišćene i pržite nekih 3-4 minuta, često mješajući, dok se spolja ne proprže. Zatim dodajte bujon, limunov sok i bijeli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. Dodajte pavlaku za kuhanje i vratite piletinu u tavu. Ostavite da kuha još oko 5 minuta. Na kraju pospite sjeckanim peršunom.