IDEALAN RUČAK KOJEG DEJCA NAPROSTO OBOŽAVAJU -veoma mekane lepinice sa ukusnim punjenjem !

 

Sastojci:
400 ml mlake vode
800 gr brašna
2,5 kašike ulja
2,5 kašikice soli
2,5 kašikice suhog kvasca

2 manje kisele pavlake
400 gr šunke za pizzu
kečap
origano, nana, bosiljak (za posipanje)
margarin za premazivanje

Priprema:
Pomješajte brašno sa soli ,dodajte u to suhi kvasac i pomješajte, pospite mlakom vodom i u nju sipajte ulje. Dobro izmješajte i napravite u glatko tijesto i ostavite poklopljeno sa streč folijom na toplo mjesto da tijesto naraste .
Naraslo tijesto podijelite na desetak jufki i oblikujte ih u loptice.
Na brašnom pobrašnjenoj podlozi razvijte svaku lopticu u krug, premažite ga po sredini kiselom pavlakom, rasporedite na 1/2 šunku, prelijte je kečapom, pospite origanom, nanom i bosiljkom , te još pospite narendanom gaudom .

Premažite rubove kruga vodom, da bi se bolje zalijepili. Preklopite, i pritisnite krajeve da se zalijepe. Tako poklopljeno tijesto, ponovo premažite po ivicama, te ih uvijte u spiralu (a ovo i ne morate, samo lepše izgleda).Tako pripremljene složite u tepsiju na papir za pečenje, a ivice premažite mekim margarinom iz kutije.
Pecite na 240°C nekih 15 minuta, tj. dok ne porumene.