Idealan obrok za svaki dan – proha sa sirom

Proha spada u prava tradicionalna jela naše domaće kuhinje. Za vrijeme naših starih nena i djedova proha je bila zamjena za hljeb i jako puno se konzumirala. Jako je zdrava i kvalitetna namirnica koju nikako ne bismo smjeli zaboraviti ni u svojoj ishrani. Zato je ovo je jako prigodno za večeru ili pak ukusno predjelo.

Sastojci:

sir 250 g
jaja 3
kukuruzno brašno 2 čaše od kiselog mlijeka
ulje 1 čaša od kiselog mlijeka
bijelo brašno 1 čaša od kiselog mlijeka
kukuruzni griz 1 čaša od kiselog mlijeka
jogurt 250 ml
prašak za pecivo 1 kesica
so 2 kašičice
mlijeko 250 ml

proha

Kako pripremiti:

Umutiti jaja, pa dodati usitnjen sir, ulje, kukuruzno brašno, kukuruzni griz i bijelo brašno pomješano sa praškom za pecivo. Promješati pa dodati mlijeko, jogurt i so.
Smjesu sipati u pleh u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20-tak minuta.