Idealan obrok za novogodišnju večeru – punjena krmenadla

Počastite sebe jednom kvalitetnom večerom barem za novogodišnju noć ukoliko ostaje u kući sa svojim najmilijim.

Sastojci:

po potrebi teleće kremenadle
po potrebi suhog mesa
po potrebi šunkarica
po potrebi bosiljak
po potrebi tvrdi dimljeni sir
po potrebi biber
po potrebi mrkva
po potrebi krompir
po potrebi maslinovo ulje
po potrebi sjeckani peršunov list
po potrebi začin

Način pripreme:

Teleću krmenadlu fino očistiti od kosti,pa presjeći na pola (ne sasvim do kraja) i izlupati.

Posoliti, i staviti malo začina.

Izmedju krmenadli staviti red suhog mesa, preko toga dvije-tri šnite šunkarice i onda narendati tvrdi dimljeni sir na sitno.

Posuti malo bosiljka, preklopiti meso, pa učvrstiti sa čačkalicama i izdinstati u tiganju na ulju uz dodavanje po malo supe.

Krompir i mrkvu skuhati pa procijediti.

Malo sa viljuskom krompr isjeći, mrkvu takodje, posoliti, pobiberiti, dodati sjeckani peršun i maslinovo ulje.

Sve lagano promiješati i servirati uz neku salatu po izboru.