U današnjem članku pišemo o treneru svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću , koji je 1998 godine Hrvatsku reprezentaciju odveo do 3.mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. On je legendarni fudbalski trener koji je veoma teškom stanju i prema poslijednjim informacijama nije nikako dobro.

 

U jednom interviju za slovenski Sport Klub je rekao kako je loše i oprostio se od Slovenaca i Slovenije, kao i cijelog naroda kojeg će da pamti po samom dobrom. Zatim su ga novinari kontaktirali kako bi prokomentarisali utakmicu izmeđzu Hrvatske i Slovenije, koja je igrana sinoć, ali su saznali da je teško bolestan.

 

“Slovenci moji dragi. Ljubav je naša bezgranična i jako je velika. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina, i to nisu nimalo normalne godine. Ako uskoro ne dođem, a vjerovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav prema vama, i da kažem da ste dostigli nivo, koji hrvati nikada neće dokučiti. Nažalost, moram reći katoličku stvar-Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, rekao je Ćiro.