Kada je u pitanju grad Mostar on je poznat po Starom Mostu po kojem je i dobio ime. Skokovi sa mmosta imaju veliku tradiciju. Međutim, sve to nosi i neke negativne stvari sa sobom pa je tako naprimjer prema izvještaju MUP-a HNK, tragična nesreća se dogodila 31 januara oko 20:30 časova kada je građanin obavijestio policiju Mostar da je jedna osoba skočila sa Starog mosta.

 

“Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na teren. Na mjestu događaja su saznali da se radi o državljaninu Malezije. Nisu pronađeni nikakvi dokumenti. U pitanju je nepristupačan teren i da sinoć uvjeti nisu dozvoljavali potragu“, izjavio je Ljudevit Marić.

 

“Skok sa Starog mosta, posebno skok na glavu, opasan je i za profesionalce, a za amatera je to potpuno ludilo i pokušaj samoubistva“, rekao je svojevremeno Emir Balić, legenda skokova sa Starog mosta i trinaesterostruki šampion u skokovima na glavu. On je i dodao da je uvijek bilo onih koji dođu i probaju skočiti, jer je to teško zabraniti, ali da je to veliki rizik za one koji nemaju iskustva sa skokovima sa ovako visokih skakaonica.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here