Pjevačica Marija Šerifović je prije nešto više od 14 godina osvojila srca ljudi pjesmom Molitva, koja je odnijela pobjedu na Evrovoziji. Naime, Marija je se ponovo oglasila sa molitvom koju bi željela da više nikada niko od nas ne mora da izgovori – molitvu za spasenje djevojčica i dječaka koji su doživjeli saobraćajnu nezgodu.

 

” – Dragi ljudi, veliki pozdrav svima od mene. Imam jednu veliku molbu za sve vas. Kao što znate, ide septembar. Prvi septembar je značajan dan za našu djecu, jer kreću u školu. Molim vas, ali vas najiskrenije molim da vodite računa šta radite u saobraćaju. Samo u periodu između 2015. i 2017. godine lakše i teže povrijeđeno je oko 1.500 pješaka uzrasta od 0 do 14 godina, a nažalost 13 mališana izgubilo je život” – zatim je dodala:

” Molim vas da prilagodite brzinu, da imate strpljenja, da poštujete propise… Nemojte da svirate i nemojte da budete nervozni. Kada vidite ležećeg policajca, usporite. To je sve jako važno. Šaljem vam puno pozdrava i poslušajte me –” zamolila je pjevačica.