Fenomenalna gurmanska pizza u dva sloja, dva reda tijesta i dva nadjeva!

 

Isprobajte ovakav način pripreme gurmanske pizzee sigurno ćete se oduševiti.

 

Za ovaku potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za tijesto:

pola kg brašna
7 grama kvasca
1 kaš. soli
mlake vode
prstohvat šećera

Kvasac sa malo šećera i malo brašna natopite sa malo malke vode. Ostavite ga tako 5-10 min. Zatim stavite brašno, posolite, dodajte kvasac i postepeno dodajite vodu tako mjesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da odstoji 15 min dok pripremite prvi nadjev.

Za prvi nadjev:

200- 300 grama mljevenog mesa
100 grama sira
200 grama paradajz sosa
pola čaše vode
1 kaš.  šećera
1 kaš. sol
biber, origano i bosiok

Meso na malo ulja propržite da voda ispari posolite i biberite, pa dodajte paradajz sos, vodu i šećer, i skuhajte, zatim pred kraj dodje origano i bosiok. Neka sos bude malo gušći.

Za drugi nadjev:

50 grama pradajz sosa ili kečapa
100 grama pureće šukne
100 grama pileće šunke
200 grama sira
Sir i šunke naribajte.

Tijesto podjelite na dva dijela. Tako da jedan bude manji, jedan malo veči. Zatim uzmite dublku tepsiju ili kalupo obložite sa pek papirom i namastite sa malo ulja, pa stavite prvu veču koru koju razvalajte, tako da ivice idu malo preko kalupa. Na to tijesto istresite meljveno meso u sosu, stavite sir preko , možete ga naribati ili najeci na kriške. Stavite malo sosa i na ivice kore. Preko stavite drugu koru kao polopac i krajeve malo uvrnite unutra.
gurmanska pizza
Stavite tako da se peče u zarijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 min. Zatim itvadite pa na gornju koru stavite pradajz sos ili kečap, zatim pomješajte šunke i preko stavite sir i zapecite još 10 min. Zatim izvadite malo ohladite, odvojite pek papir i poslužite. Prijatno!