Predsjednik Aleksandar Vučić je na meti mnogih koji žele da ga skinu sa pozicija predsjednika Srbije. Također ni situacija se nije smirila kada je na Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija o Srebrenici. Predsjednik ali i građani Srbije su ovo smatrali kao izdaju, i šokirani su bili kada su čuli ovu vijest.

 

Međutim, sada imamo novu informaciju. Rdi se o tome da je Rezolucija o BijH koji je usvojio Evropski parlament jasna poruka upučena Bošnjacima da nastave da se bore u svojoj namjeri da dobiuju građansku državu, a zaključak je da onaj ko želi unitarnu BiH, onda ne želi Republiku Srpsku rekao je to jedan politikolog iz Banja Luke.

 

On je rekao da ovo dođe kao udar na Republiku Srpsku: “Oni hoće po svaku cenu da nateraju srpski narod da prizna genocid u Srebrenici. To je posebno postalo aktuelno pošto je nezavisna međunarodna ekspertska grupa sastavljena od sedam poznatih istoričara na čelu sa Gideonom Grajfom utvrdila na 1.200 stranica stručno i naučno, a posle višemesečne istrage i pregleda dokumenata, da u Srebrenici nije bilo genocida i da je tamo ubijeno 3.740 ljudi. I da je brojka od preko 8.000 kako piše na ulazu u Potočare preuveličana”.