Već je prošlo 20 dana kako je likvidiran vlasnik mjenjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (47), njegove supruge Gordane (46) i njihove kćerke Lidije, i mada je istraga i dalje intenzivna i dalje nema osumnjićenih za ovaj svirepi zločin. Istražitelji smatraju da je ubica samo jedan problem , a to je kako da uđe u auto Đokića a onda je sproveo plan.

 

Naime, izvor koji je upoznat sa cijelim slučajem oko ubistva cijele porodice Đokić je otkrio nekoliko do sada nepoznatih stvari: “Nesumnjivo je da je duže vrijeme pratio njihovo kretanje, zato se provjeravaju kamere video nadzora u Moravcu kako bi se utvrdilo prisustvo neke osobe koja nije imala opravdanog razloga da se tu zadržava. Sve ukazuje da ih je 26. septembra nakon što su oko ponoći krenuli put Aleksinca od kuće Goranove majke u Moravcu, neko presreo, a zatim ušao u njihov automobil. Jedini problem ubici je predstavljalo baš to, kako da inače nepovjerljivog Đokića navede da ga pusti u kola. Za to postoje dvije mogućnosti, ili ga je poznavao, što je vjerojatnije ili se prerušio u uniformu, što bi Gorana navelo da pomisli da je policijski službenik. Kad se našao u vozilu, bilo mu je lako, Goran je bio praktično invalid zbog problema sa kukovima, ne bi mogao da mu se ozbiljnije suprotstavi čak i da nije bio naoružan” rekao je izvor pa dodao:

 

“Gordana je po prirodi bila mirna i plašljiva žena, a Lidija je vjerojatno bila uspaničena. Sve ukazuje da je prvo pucao u Gordanu sa zadnjeg sjedišta, metak je pogodio u grudi, ali moguće je da nije odmah umrla. Na taj način je Goranu stavio do znanja da je spreman na sve. Pretpostavlja se da je onda Lidiji, za koju je znao da bi Goran za nju učinio sve, stavio pištolj na čelo i prinudio ga da ode do stare separacije u ataru sela Moravac. On se vjerojatno nadao da će ubica bar nju poštedjeti, pa je pristajao na sve. Kada su došli do mjesta zvanog Dudine bare, pucao je u sve troje, čak i u već ranjenu, a možda i mrtvu Gordanu. Na tom mjestu su za sada pronađene tri čahure koje potvrđuju ovu verziju događaja kao i veća količina krvi što je dokaz da su tu usmrćeni, a zatim i spaljeni”