Glumica Ešli Džud je jedna od poznatih glumica u svijetu, a našla se na meti mnogih kritika kada se pojavila na jednom događaju. Bila je glavna tema jer se njen fizički izgled promijenio , te su joj rekli da je se zapustila. Dobila je veliki broj komentara kao što su da više ne liči na sebe. Posle tog ona je donijela odluku da se javno oglasi pa objasnila o čemu se radi.

 

“Bolujem od migrena, više od godinu dana. To je treća najraširenija bolest na svijetu. Jesam li išla na botoks? To je standardni tretman bolesti koju imam. Moje osiguranje plaća 31 injekciju svakih 12 nedjelja. Neki prijatelji predložili su mi da ne objavljujem ovu medicinsku činjenicu jer može da se upotrebi protiv mene, ali mislim da moram da budem iskrena. Neka je sram sve one koji izvrću moje riječi”, rekla je ova glumica na svom profilu na Instagramu, i dodala je još nekolik stvari.

 

“Ono što znam je da su me mizoginisti na Tviteru ubijali uspoređujući novu mene s onom idealiziranom prije gojenja. Moje konvencionalno mršavo, atletsko, lijepo tijelo i mršavije lice samo su jedna strana istog patrijarhalnog novčića. Progovorite u svakom slučaju. Gađati će vas strijelama, ali vaš glas i tijelo iz kojeg izlazi su predivni, hrabri, snažni i nužni”, rekla je.