Ukusne i jako fine riblje pljeskavice. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

300 g tunjevine,
500 g oslića,
200 g sardine,
10 čehni belog luka,
2 glavice crnog luka,
100 g obarene riže,
100 g prezli,
kašičica muskantnog oraha,
biber i so

Skuhati oslić i ocediti, ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi staviti ga u blender i usitnite zajedno sa sardinom i tunjevinom.
Dobijenu smesu spijate u drugu posudu i dodajte sitno iseckani i proprženi luk i bijeli i crni.
Masu koju ste dobili pomešate sa obarenom rižom i prezlama, pa ih začinite sa muškantnim orahcicem, biberom i soli.

Kad sve dobro izmešate, onda od dobjene smese pravite pljeskavice. Peite ih u tiganju. A za prilog služite kuhani krompir (ili neko drugo povrće), a od pića ružičasto vino.