FERRERO ROCHER – TORTA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Volite Ferrero Rocher kuglice? Onda će vas ova torta potpuno oduševiti! Spoj ukusa je takav da se torta naprosto topi u ustima i svaku sekundu ćete uživati. Pripremite već danas i obradujte najmilije

Potrebno:

Kora:

  • 150 grama oštro brašno
  • 1 i pol kašikica pecilnog praška
  • 1 i pol kašikica sode bikarbone
  • 140 grama glatko brašno
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 2 kom jaja
  • 350 grama smeđi šećer
  • 80 grama kakao u prahu
  • 1 dl proključale vode
  • 2 kašikice arome od vanile

Za kremu:

  • 50 dkg nutelle i mascarponea
  • 25 dkg pečenih lješnjaka

Postupak:

Izmiješajte glatko brašno i oštro sa pecilnim praškom i sodom bikarbonom pa dodajte kakao i smeđi šećer, sjedinite. Posebno umutite jaja, ulje, mlijeko, aromu od vanile i postepeno dodajite u suhe sastojke stalno miješajući.

Potom uspite vrelu vodu koju kratko miksate i izijte u kalup sa masnim papirom. Pecite koru u zagrijanon rerni na 170 stepeni 40ak min

Ohladite i prerežite na 3 dijela

Krema: Rasporedite lješnjake po tepsiji i pecite na 200 stepeni dok ne poprime rumenu boju, pa odvojite kožicu tako što ćete ih trljati dlanom o dlan. Nasjeckajte nožem.

Izradite mascarpone sobne temperature s nutella namazom i dodajte lješnjake.

Redajte: kora-fil-kora-fil-kora-fil