Mjesec Juni je mjesec vatrenog konja prema solarnom kineskom kalendaru donosi optimizam, inspiraciju , povečanu emocijalnost. Brzo se šire emicije i informacije. Feng šui stručnjaci ističu na koje sektore kuće će junska energija imati najviše uticaja.

 

Sjever – Oni koji su često u ovom sektoru imaće ambiciozne i pomalo avanturističke misli. Sjever će svim stvarima dati aktivan podsticaj! Dakle, slušajte i pazite na nove mogućnosti, ali nemojte se previše zanositi! Sjeverni dio kuće u junu biće povoljan za sve tipove aktivacija.

Istok je veoma nepovoljan, sa sobom nosi iznenadne probleme. Da biste ispravili negativnu energiju, možete staviti feng šui kineske novčiće. Ako su vaša ulazna vrata u istočnom sektoru, onda je ovog mjeseca preporučljivo da okačite hvatač vjetra. Izbjegavajte rizične poslove, ne uzimajte sumnjive kredite i ne pozajmljujte značajne sume novca.

 

Jug – donosi probleme sa koncentracijom, sporost u poslovanju. Ako često boravite u ovom dijelu doma, onda je ovog mjeseca preporučljivo da usporite i češće se odmarate, trenirajte svoju opuštenost. Feng šui stručnjaci ističu da negativnu energiju u južnem dijelu doma možete smanjiti korišćenjem predmeta i boja koje pripadaju elementu metala

Zapad – Odličan je za prezentacije, oglašavanje, PR. Posebno korisno za one koji se bave javnim nastupom, ali nije povoljan za zdravlje i odnose. U ovom sektoru kuće feng šui stručnjaci preporučuju da stavite proizvode od kamena, keramike, ukrasnih kristala za privlačenje novca.