Fantastična i ukusna salata koja će oduševiti vaše ukućane ali i goste. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 10 srednjih krompira
  • 200 g pilece salame
  • 6 jaja
  • 2 kisela krastavcica
  • 1 pavlaka
  • 200 ml majonez
  • 50 g sira – kackavalja
  • kasicica senfa
  • so, vegeta, biber
  • za ukras 2-3 kisela krastavca
  • kora parajza
  • crne masline
  • peršun

Krompir i jaja skuhati u ljusci i oguliti. 
Ttartar sos: Izmješajte majonezu i pavlaku, dodajte senf, naribane krstavcice, posolite i biberite po zelji.  Salamu izrendati ili iseci na kockice (bolje je narendati).
 Krompir narendati i jednu polovinu poredati na dno posude. Na krompir staviti polovinu salame. Na salamu izrendati 3 jajeta. Jednu polovinu sosa tarta prelite preko jajeta. Onda preostalu polovinu narendanog krompira slagati na tartar sos,pa na njega staviti preostalu salamu. Onda izvaditi 2 zum. od jaja, ostaviti ih sa strane, a ostala belanceta i celo jaje izrendati na salamu.
Na kraju staviti preostali tartar sos, na njega izrendati kackavalj i preostala 2 zum.Kad je gotova ostavite je frizideru da se malo stegne.

A ukoliko je želite servirati kao na slici ostavite jedan dio tartar sosa i nakon što se salata malo stegne zdjelu sa salatom poklopite sa poslužavnikom i izvrnite tako da salata ima kupolast oblik i polite preostalim sosom i ukrasite .