ČOKOLADNA TORTA KREMOM OD LIMUNA SIGURNO ĆE VAS ODUŠEVITI.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koru:
125 gr maslaca
100 gr šeć.
2 kom jaja
150 gr brasna
2 kaš. kakaa
1 kašikica sode bikarbone
180 ml čvrstog jogurta
1 kaš. marmelade od kajsija

Krema od limuna:
2 žumanceta
100 gr šeć.
50 gr maslaca
1 limun/ sok i ribana korica
100 ml slatkog vrhnja
3 lista želatine

Krema od cokolade:
250 gr cokolade za kuhanje
150 ml slatkog vrhnja
50 gr maslaca
150 ml slatkog vrhnja
1 šlag-fix

Za koru pjenasto izradite maslac sa šećerom i dodjate mu jaja i umiksajte gustu kremu, onda pomješajte suhe sastojke pa i njih dodajite potepeno sa jogurtnom i mermeladom i dobro umjesite. Pecite na 180 step oko 10 min u plehu vel 30 puta 40 cm. Ohlađen biskivt isjecite u tri jednake trake.

Krema od limuna – na pari umjesite jaja sa šećerom, sokom i koricom limuna i malacom, mješajte dok se krema ne zgusne. Skinte sa pare pa dodajte želatinu predhodno natopljenu u hladnoj vodi. Kremu mješati i ohladite je dok ne počne lagano da se želira, ali ne smije biti skroz želatinasta, jer se neće sjediniti sa slatkim vrhnjem. Kad dobijete ovu smjesu lagano umjesite tučeno slatko vrhnje.

Krema od cokolade – skuhajte 150 ml slatkog vrhnja, pa skinite sa ringle i dodajte čokoladu na kockice, mješajte dok se ne otopi. Kad se po čne zgušnjavati odvojite 2 pune kašike i pomješajte sa malacem, ova smjesa će vam služiti kao preljev.
A u ostatak ohladjene kreme dodajte 150 ml tučenog slatkog vrhnja koji ste izmiksali sa šlag-fiksom.

Zatim slažite kolač, kora, pola kreme od čokolade, kora, pa limun krema, kora, druga polovina kreme od čokolade, zatim preljev sa maskacem malo zagrite i prelite preko zadnjeg sloja.