Mekana, jako ukusna i fina torta! Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za biskvit:
120 grama maslaca
40 grama šeć. u prahu
5 komada žumanjaka
120 grama tamnije čokolade
5 komada bjelanjaka
160 grama kristalnog šeć.
120 grama brašna brašna
Krema od kokosa:
650 ml mlijeka
180 grama kokosovog brašna
90 grama kristalnog šeć.
30 grama škrobnog brašna
6 listova želatine
10o ml likera sa okusom kokosa
360 ml slatkog vrhnja
1 kašika mermelade
I još malo kokosovog brašna za ukras.

Tamnu čokoladu otopite na pari. 5 komada žumanjaka izmiksajte sa maslace kojeg predhodno malo izgniječite sa šećerom, pa sve sjedinite dobro i dodajte otopljenu čokoladu.
Od 5 kom. bjelanjaka izmiksajte snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Pa polako umješajte u predhodno napravljenu smjesu od žutanjaka, pa onda dodajte brašno.
Smjesu izlite u kalup oboložen papirom za pečenje po želji ili ga namastite, pa pecite oko 40-takm min na 170 step.
Pečen i ohlađen biskvit podjelite na dva dijela.

Listove želatine namočite u vodu. Zakuhajte mlijeko sa šećerom i kokosovim brašnom pa kad zavrije dodajte pomješano škorbno brašno sa malo mlijeka. Zatim skinite smjesu pa u vruću kremu stavite ocjeđenje listove želatine i liker od koskosa. Obaveno ostavite da se dobro ohladi.Od slatnog vrhnja umutite šlag pa ga dodajte ohlađenoj kremi.

Redajte tortu na sljdeći način: jedan biskvit stavite na kalup za torte na njega namažite kremu i poklopite sa drugim biskvitom i onda ostavite da se stisne najbolje preko noći. Zatim skinite kalup od torte pa ukraste tako što ćete koru premazati sa mermeladom i posuti kokosom.

Prijatno!