Uvijek za zimnicu imamo spreme pečene crvene paprike, pa tako dođoh na ideju za jednostavni i ukusnu salatu koja se odlično slaže uz meso. Za ovu salaru potrebni su vam sljedeći sastojci:

oko 4 kom crvenih paprika ili više zavisno od broja osoba
2-4 čehna bijelog luka
pršuna, celara
sok jednog limuna ili malo kiska za salate
maslinovo ulje
soli

Ako imate smrznute gotove paprike onda ih odladite i ocjedite , položite na tanjir, pospite sitno isjeckanim bijelim lukom i začinima, pa prelite maslinovim uljem i sok limuna. Polužite je uz meso, jako je odlična u kobinaciji sa pljeskavicama.

Ako nemate gotove paprike onda svježe pecite u tepsiji u rerni na max. temperaturi bez ulja ili ako imate plinsku pec onda ispecite na vati na ringli, kad se kora napuše okrenite na drugu strani, pa gotove ubacite u vrećici da odstoji par min. i jako jednostavno je ih oguliti. Pa sa spreminim paprikama uradite isti postupak za salatu kao gore.