Jednostavna i jako ukusna punjena pizza sa moccarellom.

Malo drugačiji, a jako ukusan način da napravite fantastičnu punjenu pizzu.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za tijesto:

450 grama brašna

1 kaš. velika kvasca

300 ml tople vode

1 kaš. soli

1 mala kaš. šečera

U toplu vodu stavite kvasac i šećer, da nadođe pa onda zamjesite glatko tijesto. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata. Nakon toga napravite od tijesta 4 kuglice tako da dobijete ukupno dvije pizze.

Za nadjev:

2 luka

500 grama šampinjona

500 ml paradajz sos

250 grama šunke

4×125 grama mozzarelle

4 kaš. ulja

2 kaš. origana

so, biber

 

Luk propržite na ulju dodajte mu gljive, isprzite pa onda prelite sa paradajz sosom, dodajte origano,so, biber, pa u međuvremenu naribajte šunku pa i nju dodajte. Ovim najdevom punite pizzu.

 

Tijesto razvcite pa stavite u obloženu tepsiju jednu koru i preko stavavite pola fila, na fil stavite drugu koru i preko poredajte pola mozarele. Tako pizzu ostavite da se diže još oko 15 min pa onda pecite na 220 stepeni oko 15 min. Isto uradite i sa druge dvije kore.

Uživajte i prijatno!