Jednostavna i jako ukusna punjena pizza sa moccarellom.
Malo drugačiji, a jako ukusan način da napravite fantastičnu punjenu pizzu.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za tijesto:
450 grama brašna
1 kaš. velika kvasca
300 ml tople vode
1 kaš. soli
1 mala kaš. šečera
U toplu vodu stavite kvasac i šećer, da nadođe pa onda zamjesite glatko tijesto. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata. Nakon toga napravite od tijesta 4 kuglice tako da dobijete ukupno dvije pizze.
Za nadjev:
2 luka
500 grama šampinjona
500 ml paradajz sos
250 grama šunke
4×125 grama mozzarelle
4 kaš. ulja
2 kaš. origana
so, biber
Luk propržite na ulju dodajte mu gljive, isprzite pa onda prelite sa paradajz sosom, dodajte origano,so, biber, pa u međuvremenu naribajte šunku pa i nju dodajte. Ovim najdevom punite pizzu.
Tijesto razvcite pa stavite u obloženu tepsiju jednu koru i preko stavavite pola fila, na fil stavite drugu koru i preko poredajte pola mozarele. Tako pizzu ostavite da se diže još oko 15 min pa onda pecite na 220 stepeni oko 15 min. Isto uradite i sa druge dvije kore.
Uživajte i prijatno!