Ukusno i fino, idealno za svečane prigode i praznike. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
mjera soljica od 250 ml.

Smjesa za krekre
1 1/3 soljica krekera sa susamom
1/4 šolj. parmazana
3 kašike maslaca otopljenog
Za fil:
220 grama krem sira
3kom jaja jaja
400 grama feta sira
1 kaš. origana
60 grama maslina
2 do 3 strka mladog luka
sol, biber
Ukras:
paradajz i mladi luk

Krekere samljeti,dodajte im parmezan, zatim dodajte puter i izmjepate, smjesu poravnjate u plehu rukama i napravite koru.
U omekšali krem sir dodajte jedno po jedno jaje, umikasajte, pa doajte fetu, začine, malo soli, biber i sve zajedno umiksajte. Zatim doajte sitno isjeckane masline i mladi luk i lagano umjesite kašikom. Ovu smjesu prelite preko kreka i poravnjate i onda zapecite oko 30 tak min na 160 stepeni.
Ohladite i ostavite u frižider da se stisne najmnaje 2 sata. Prije posluživanje pospite sa isjeckanim paradajzom i lukom.