Za predivan i fantastičan desert iz čaše potrebni su vam sljedeći sastojci:

200 ml mlijeka
200 ml slatke pavlake
5 grama želatina u prahu
50 grama šećera
1 kaš. ekstrakta vanile

Sos od jagoda:
450 grama svježih jagoda
2 kaš. vode
70 grama šećera

Želatin rastvorite sa dvije kaš. vode i ostavite 5 min da se natapa.
Pavlaku, mlijeko i šeć. kuhajte na srednjoj temp. al pazite da vam smjese ne prokuha nikako. Kad se šeć otopit skinite sa ringle dodajte ekstrakt vanilije i sačekajte 5 min pa umjesite i želatin i lagano umjesite. Pa istresite u smjesu u čašei ostavite da se stegne najmanje 4h.

Sos od jagoda pripremite tako što isječete jagode na četvrtine i stavite da se kuhaju dok ne provru sa vodom i šećerom. Kad provre odmah sklonite sa ringle i umuksajte sa štapim mikserom u blenderu dok ne dobijete pastu, pa sve procjedite kroz cjediljku da očistite sjemenke, pa ostavite da ohladi na sobnoj temp. Prije služenja preko panakore dodjajte sos od jagoda.