Osumnjičeni za monstruozni zločin i ubistvo porodice Đokić , Goran Džonić je namamio brata od tetke Gorana Đokića , njegovu suprugu Gordanu i Kćerku Lidiju u smrtonosnu zamku i to na taj način da ih je te noći prsreo te tražio pomoć rekavši da mu se kraj Južne Morave pokvario skuter.

 

Za Đokića se nakon napada i pljačke mjenačnice bio veoma oprezan ali je vjerovao svom rođaku i imao je povjerenja u njega pa je odlučio da mu pomogne , a izvor je i otkrio:

 

” Đokići su sa obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selu, svraćali i po vodu za koju se vjeruje da blagotvorno djeluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrsnici na glavnom putu u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umjesto na lijevo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, vjerojatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mjestu u to vrijeme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su sa njim ka mjestu “Dudine bare”, na keju kraj Morave u ataru Moravca, odakle se nisu vratili živi”