EVO KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PIZZU!

Pizza je nekad pravi izazov u kuhanju – trebate napraviti idealno tijesto, glatko i mekano a sastojci trebaju biti izabrani tako da se ‘topimo’ u pizzi. Narudžbe se vrše često jer većina ne zna napraviti dobru pizzu, ali uz ovaj recept svako postaje pravi pizza majstor! Ne trebate nikakvo kulinarsko umijeće ukoliko imate dobro opisan postupak i prave sastojke

Potrebno:

Tijesto/

  • 50 dkg glatko brašno
  • žlica masl. ulja
  • jedna i pol žličica soli
  • 7 grama suhi kvasac
  • 2.5 dl tople vode

Postupak:

Izmiješajte suhi kvasac i brašno pa dodajte soli, maslinovog ulja i toplu vodu. Zamijesite glatko tijesto a ukoliko je potrebno, dodajte još malo tople vode. Oblikujte tijesto u loptu, položite u pobrašnjenu posudu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite na 1h

Kratko premijesite tijesti i podijelite na 2 dijela, svaki razvaljajte na površinu koju ste pobrašnili.

Što se tiče nadjeva, preporučeno je da se stavlja manje sastojaka kako bi se tijesto ispeklo dobro.

Premažite cijelu pizzu u tankom sloju paradajz sosom, pospite krupno nariban sir, narežite pureću šunku na komadiće, dodajte gljive isjeckane u listiće, pospite origanom i pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko 8 min.. Kad istekne određeno vrijeme, na pizzu stavite mozzarella sir koji ste narezali na komadiće i vratite u rernu na 2-4 minute dok se sir ne istopi.