Pjevačica koja svakondevno izaziva veliku pažnju svojim  izjavama u javnosti je upravo Jelena Karleuša. Popularna je u medijima iako nije već nekoliko godina snimila niti jednu pjesmu.

 

Jelena je već godinama član žirija ” Zvezde Granda” gdje održava svoju popularnost, a vrlo često zna biti prilično gruba sa komentarima koje upućuje kandidatima, pa je zbog toga mnogi prozivaju. Jelena je nedavno ušla u diskusiju sa članovima žirija a posebno sa Viki. Naime, ona je rekla kako ona nema potrebe da radi išta po kući jer ima kućne pomoćnice i da ne podnosi kada se žene zapuste nakon poroda i izgledaju kao truti, samo zato jer su rodile dijete, a da većina žena radi upravo to.

 

A Bosanac je komentarisao kako nema šta da obuče jer su djeca veliki trošak na šta mu je Jelena odgovorila da je već apsolvirano da se žena ne treba zamotati samo zato jer je postala majka i da majke ne treba da izgledaju kao kućne pomoćnice. Ona je također kazala kako se kod kuće oblači drugačije, i da je ovo sve za nju posao, a i da su njene kćerke sasvim lijepo odgojene i skromne djevojčice.