U današnjem postu vam donosimo zanimljivu priču o žwni po imwnu Heder Vendert koja ima 51 godinu i dolazi iz Hamilton. Ona je izgubila muža Stjua koji je imao 54. godine u saobraćajnoj nesreći dok je se vraćao s kolegom s puta.

 

Ona je tad doživjela šok. Posto nije mogla da prihvati da ga nema ona je ila svaki dan na grob , ostavljajući mu cvijeće i cigarete. Od kako je prošla sahrana niko osim nje nije dolazio, a ipak dvije sedmice poslije ukopa primjetila je da neko ostavlja cvijeće na grob. Odmah joj je bilo cudno pa je pitala prijatelje ,a on rodbinu nije imao. Odlučila je da promijeni rutinu i ubuduće je dolazila petkom popdne ili subotom ujutru. Cijela dva mjeseca nije uspjela da uhvati tu osobu, a onda je, kada se najmanje nadala primijetila. Krenula je da opere ruke na česmi koja je bila udaljena nekih 60 metara od Stjua, kada se okrenula vidjela je neku ženu od nekih 30 godina.

 

Ta žena je samo stajala i gledala spomenik, a ona se samo naježila, svašta joj je odmah prošlo kroz glavu, nije valjda imao ljubavnicu, ona je pomislila. Kada je prišla ženi, ona se bila sva ukočila od neprijatnosti. Nije imala pojam kako da reaguje, samo je gledala u pod, a onda je rekla da je njegova kćerka koju je dobio prije poznanstva sa njom.