Žena po imenu Heder Vendrer iz Hamiltona izgubila je muža u saobraćajnoj nesreći. Naime, on je se vraćao sa kolegom s posla kada je nastradao. Šok koji je žena doživjela nakon saznanja je nešto najgore. Zbog nemogučnosti da prihvati da ga više nema ona je svaki dan išla na gorblje da mu ostavlja cvijeće i cigarete.

 

” Još od sahrane niko osim mene nije više dolazio na grob. Ipak, dvije nedelje poslije pokopa, primjetila sam da svakog vikenda neko ostavlja cvijeće na njegov grob. Pitala sam njegove prijatelje da li ga oni obilaze, ali nisam dobijala ono što sam željela. Počela sam da razmišljam ko bi to mogao da bude. Širu familiju nije imao” – kaže Heder.

Zbog toga je riješila da promjeni rutinu i ubuduće je dolazila petkom popodne ili subotom ujutro. ” Puna dva mjeseca nisam uspjela da ‘uhvatim’ tu osobu, a onda sam je, kad sam se najmanje nadala primjetila. Otišla sam da operem ruke na česmu koja je bila udaljena nekih 60 metara od Stjua. Kad sam se osvrnula vidjela sam neku ženu od recimo 30 godina. Stajala je tu i posmatrala spomenik. Naježila sam se. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Nije valjda imao ljubavnicu. To bi me dodatno ubilo “– kaže Heder.

 

Kada je prišla ženi, ona se ukočila od neprijatnosti. ” Nije znala kako da reaguje, samo je gledala u pod. Onda mi je rekla da je njegova ćerka koju je dobio prije poznanstva sa mnom. Bio je u kratkoj vezi s nekom djevojkom koja se drogirala i zato ju je napustio. Nije ni znao da je trudna. Tek kada je ova žena imala oko tri godine, rečeno mu je da je njegova. Išao je i na DNK test da bi se uvjerio da je to tačno. Od tada su održavali slab ali konstantan kontakt. Meni nikada ništa nije rekao da se ne bi uzrujala zbog njegovog pređašnjeg načina života. Bila sam šokirana, kao da mi je tlo izmicalo pred nogama tada. I njoj je jako smetalo što ju je otac stalno držao po strani “– rekla je Heder. Sada se pita kakvu još tajnu je krio od nje.