Žena po imenu Naomi Motram iz Elsmer Porta doživjela je srćani udar nakon što je izgubila 32 kilograma za pet mjeseci. Naomi (44) primljena je u bolnicu u januaru ove godine sa bolovima u grudima i dva puta je vraćena u život. Svoj put mršavljenja započela je u novembru prošle godine kad je imala 146 kilograma, a kilograme je već počela da gubi prije srčanog udara.

 

Dok je bila u bolnici, rečeno joj je da ima nedijagnostikovano srčano oboljenje i da bi do sada gotovo sigurno umrla da se nije podvrgla dijeti u posljednjim mjesecima prošle godine. – Oduvijek sam se nezdravo hranila i to sam radila jer sam u hrani uživala i pronalazila utjehu. Sve je to bila nezdrava hrana i slatkiši. Nikada nisam razmišljala o tome šta se dešava u mom tijelu. Kada sam u bolnici jedino što sam tada mogla da pomislim je da će moja djeca izgubiti majku, to je bilo veoma zastrašujuće. Nikada nisam pomislila da tako nešto može da se desi u mojim godinama – navela je Naomi.

 

Sada jedem više voća, jedem puno proteina koji mi drže sitost i pomažu u popravljanju oštećenja mišića. Veoma sam stroga u ishrani – navela je.