Đorđe Andrejić (13) nestao je pod nerazjašnjenim okolnostima u selu Majilovac 22. jula 2010. godine. Njegova majka je osuđivana dva puta za njegovu smrt ali je sud prekinuo te osude uslijed nedostatka dokaza.

 

Naime, dječak je tog kobnog dana krenuo sa mamom u baštu , ali su se oni u putu izgubili. Majka je navodno povriejdila kogu, a to je previla dječakovom majicom pa je nastavila da korača. U optužnici piše da je se dječak boja da ide jer pada mrak , te ga je udarila drvenom motikom nakon čega je pao na zemlju. Majka ga je nosila ali pošto je vidjela da ne diše ostavila ga je u šumi i prekrila liščem. Policiji je priznala zločin pa je kasnije rekla da je to uradila jer je bila pod pritiskom. Osuđena je dva puta na višegodišnje zatvorske kazne, ali je usljed nedostatka dokaza puštena iz zatvora posle 703 dana. Lobanja dječaka je pronađena tri mjeseca kasnije pored puta.

 

 

 

U obrazloženju suda kojom je jula 2012. pravosnažno oslobodio njegovu majku optužbi da ga je ubila, navodi se da je lobanja naknadno donesena i tu ostavljena. Za sud je podatak da je lobanja pronađena kada je ona već bila u zatvoru i to bez ostalih dijelova tijela, da se uzrok smrti Đorđa ne može ni ustanoviti niti pretpostaviti. Ustanovilo se da je lobanja oprana u izbjeljivaču što se radi kada se želi uništiti DNK. Mnogi misle da je dječak bio otet i da su mu prodati organi na crnom tržištu.