Mnoge domaćice se kunu u ovaj recept , a oni koji probaju kažu da nikad bolje ćevape nisu jeli. Postoji samo jedan mali trik
Sastojci:
  • 200 gr mljevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica bijelog luka
  • biber i so
  • malo aleve paprike
Za sos:
  • 1 kašika brašna
  • ulje
  • 100 ml mlijeka
  • začina malo
  • bibera
  • peršunov list
Priprema
Luk jako sitno isjeckati , pa dodati pola bijelog sjeckanog luka i staviti u meso. Dodati malo mljevenog bibera, soli, pa 1 ravna kašičica aleve paprike. Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i sjeckan bijeli luk i sve propržiti. Dodati mlijeko po želji se može dodati 1 kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mješanje da se sos ne zgrudva. Napraviti ređi sos. Ubaciti malo začina suhog, bibera. U manju tepsiju  sipati sos. Oblikovati ćevape pa ih rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni C.