Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti neki novi recept. Mi vam u nastavku donosimo jednostavan recept koji će vas oduševiti.

 

kisele paprike, kisele paprike bez kuhanja

Potrebno vam je

3 kg crvenih paprika
1 l vode
1/2 l vinskog sirćeta
1 dl ulja
250 g šećera
20 g soli
1 kesica bibera u zrnu
veza lista celera
1 kesica konzervansa

 

Priprema:

Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke. Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa redajte u tople, sterilisane tegle. U mješavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.