Ovi domaći rezanci odlični su u supi, a možete ih koristiti i za gušće čorbe.

Domaći rezanci koje sad i sami možete napraviti!

Recept je jednostavan.

 

Za domaće rezance potrebni su vam sljedeći sastojci:
400 grama gletkog brašna
dvoje jaja
dva žumanjka
dvije kaš. vode
prstohvat soli

U posudu prosite 300 grama brašna, pa u sredinu napravite jamicu i stavite jaja, žumanke, vodu i so. Zatim jednim prstom mjesite u krugu i tako prema vani, pa nastavite onda mjesiti rukom, kad se cijela smjesa poveže prebacite je na radnu ploču pa mjesite rukama po potrebi dodajajući još brašna dok ne dobijete čvrsto i glatko tijesto. ZAtim ga podjelite na pet djelova. Razvaljate što tanje i onda što oštrijim možem režite rezance. isječene rezance stavite na stoljnjak i ostavite da se suže, zatim ih spremite u posudu i poklopite. Čim se osuše spremi su za koristenje.