DOMAĆE JE NAJBOLJE: EVO KAKO DA NAPRAVITE SOK OD VIŠANJA, BEZ KONZERVANSA!
Razlika između kupovnih i domaćih proizvoda je enormna i svako će se složiti da je sve domaće jednostavno najbolje. Ukus svakog napravljenog jela i napitka je naprosto očaravajući. Danas predstavljamo recept za domaći sok od višanja, ukus je tako dobar da vraća uspomene na djetinjstvo.. Što je najbolje, pravi se bez konzervansa!
Potrebno:
40 grama limuntosa
litar i pol vode
3 kilograma višanja
šećer, jednako količini tečnosti
Postupak:
Očistite višnje od peteljki i operite ih pod jakim mlazom vode. Stavite u veliku zdjelu i pospite limuntosom pa dodajte vodu. Izgnječite pomoću rukum, nek se koštice odvoje od mesa.
Nek prenoće pa ocijedite. Dodajte šećera koliko je potrebno i miješajte varjačom. Ukoliko je količina veća, miješajte više puta u toku dana.
Naspite u flaše i uživajte