DOMAĆA ŠTRUDLA SA TREŠNJAMA – meko i izvanredno slatko zadovoljstvo !

Domaći recepti su uvijek davali najbolje kolače jer su originalni i pružaju vrhunski ukus ! Dobit ćete mekano tijesto i veoma ukusni nadjev od trešanja – štrudla sa trešnjama.
Sastojci:
300 g glatkog brašna (plus još malo kod razvaljivanja tijesta)
2 dcl mlake vode (po potrebi dodati još)
Pola žlice soli
Pola žllice octa
Pola dcl suncokretovog ulja
600 g trešanja
3 žlice šećera

Način pripreme:

Zamiješite tijesto od brašna, soli, mlake vode i ocata. Po potrebi dodajte još malo brašna. Neka tijesto bude mekano. Ostavite ga pola sata da odstoji . U međuvremenu trešnje očistite od košpica i pomiješajte ih sa šećerom. Razvaljajte tijesto na tanko i stavite nadjev od trešanja na pola tijesta. Tijesto zarolajte i stavite u tepsiju. Pecite na 220 stepeni 20 minuta. Kada izvadite štrudlu premažite kiselim vrhnjem i još malo zapecite.