Donosimo vam odličan recept kako da se jednostavno riješite peruti, usporite opadanje i ubrzate rast kose.

Fenomenalna i više puta isprobana maska za kosu od kvasca pomoći će vam da riješite ove problem.
Ukoliko želite da ubrzate rast kose ili da je prevenitvno koristit onda masku od kvasca trebate koristiti jednom u sedmici, u trajanju od 10 do 15 sedmica.

Ako imate probleme sa oštećenom i ispucalnom kosom sklonoj opadanju u tom sluačaju masku od kvasca primjenjute dva puta semično u trajanju od sedam sedmica, pa nakon tri mjeseca je možete ponoviti.

Pozitivne efekte će te primjetiti odmah nakon prvog korištenja ove maske. Kosa postaje sjajanija i povećava joj se volumen.
Važno je da opadanjem kose ne smatrate “normalno” opadanje kose u jesen, jer u tom preiodu kosa malo više opada, ali u svakom slučaju i masku možete tada koristiti.

Za tanku i slabu kosu preporučije se uz korisštenje kvasca dodati i kašikicu meda, a masku pripremite na sljedeći način.

Jednu kašiku toplog mlijeka rastvorite sa jednom kašikicom meda i dodajte 20 grama svježeg kvasca. Pa pstavite da smjesa malo naraste oko 20-tak min, pa onda nanesite temeljito na kosu. Cuvajte najmanje sat vremena, a nakon toga temeljitio saperite kosu šamponom.