Napravite domaću kocku za supu.

Potrebno je:

  • 1 manji krompir
  • 1 veća šargarepa,
  • 1 manja tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • pola vezice peršuna
  • 100 g soli
  • kašika ulja

Priprema:

Sve sastojke sitno nasjeckajte i stavite u teflonsku tavu u kojem se sastojci neće zalijepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tečnost koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite mješati još nekoliko minuta. Sameljite sve sastojke i vratite na tavu kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smjesu gustu poput tijesta, maknite je sa vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smjese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati. Nakon toga nasjeckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider – to je pravilan način čuvanja. Od ove smjese se dobija 9 kockica, a povrće se može izmeniti po želji i ukusu.