Kremiranje je tradicija u mnogim državama a najpopularnije je u Indiji iako kod nas nije toliko često. Sada smo došli do saznanja kojim su se šokirali mnogi. Poznati doktor Karan Rajan je na društvenoj mreži TikTok odgovram na neko pitanja.

Osvrnuo se na mitove koji ni tačni kao što je podatak o kremiranju. On je pojasnio šta je zapravo kremiranje pa je naveo kako spaljivanje ne pretvara ljudsko tijelo u pepeo, kao što je to kada se spaljuje drvo. Doktor je rekao sljedeće: “Spaljivanjem ljudskog tijela ostaju osušeni komadići kostiju. Ti fragmenti kostiju stavljaju se u stroj i usitnjavaju”, rekao je i zatim je dodao i opisao da taj uređaj djeluje poput “blendera koji usitni kosti u popeo”.

 

Naime, u Srbiji se takav slučaj desio kada je 31. godišnja Sara K. odlučila da kremira svog muža koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći. Ona je tada došla na čudnu ideju da se oduži mužu , a ona je svog muža kremirala u Amsterdamu, a zatim je pepeo odlučila da ugradi u svoje grudi kako on ostao zauvijek pored njenog srca.