U ovom postu vam donosimo jednu jako zanimljivu priču , a radi se o doktoru Nenadu Đorđeviću koji je porijeklom sa Balkana a trenutno je zaposlen u okolini Brimingena. Naime,on je zloupotrebio svoju poziciju tako što je istraživao povjerljivu medicinsku dokumentaciju kako bi došao do brojeva telefona dvije mlade žene koje je on liječio.

 

Kako su prenijeli britanski mediji , on je slao provokativne poruke a jednu od njih je pitao da imaju trojku sa njim i njegovom partnerkom. Imena pacijenttkinja koja su zlostavljanja nisu objavljena a imali su 19 i 20 godina. Slao im je slike “eksplicitnih” pitanja, koja su uključivala i njegovo interesovanje za to koliko su partnera do sada imale. Tako je tokom jedne konsultacije sa jednom od pacijentkinja u bolnici koja se zove Kraljice Elizabete u Kentu 2018. godina, doktor je jednoj od njih dvije rekao da je više od 30 godina stariji. “Doktor Đorđević, koji je radio u više britanskih bolnica od 2015. godine, upitao je mladu pacijentkinju “da li je ikada imala trojku” i “da li bi željela trojku” sa njim, rekavši joj da bi trebalo da isproba neke novitete u krevetu dok je još mlada.”, navedeno je.

 

Također ovom je svjedočila i dotična pacijentkinja: “Ne mogu tačno da se sjetim njegovih riječi, ali rekao je nešto u tom smislu. Nakon što je završio sa šavovima, pitao me je i da li želimo da izađemo na piće. Samo sam gledala u pod i nisam ništa odgovorila. Kada me je preuzela medicinska sestra i previla mi ranu, doktor Đorđević mi je rekao da će mi poslati poruku i da ću se možda tada predomisliti.”, ispričala je djevojka.