Osim sokova koje pijete i jedete  od svježe povrće kao što je celer ,  krompir, šargarepa, cvekai ili rotkvici, važno je piti i čajeve od ljekovitih biljaka kako bi se organizam detoksikovao i jačao imuni sistem.

Komarci hrane ljudskom krvlju što je svima poznato.

Doktor Nestorović istiće da oni nas neće napadati ako zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju. Znači, trebalo bi meso svesti na minimum i imati bar četiri obroka dnevno sa povrćem.

” Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osjetiti i više će vas ujedati “- objašnjava dr Nestorović .
Primjetićemo da nas komarci manje ujedaju ako jedemo više voće i povrće i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mliječnih proizvoda i mesa.
” Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbjegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne – kaže dr Nestorović, pa dodaje:
Važno je izbaciti što više aminokiselina iz organizma dnevno, a savršeno bi bilo izlučiti ih onoliko koliko ih i unesete. Za tako nešto se koriste u medicini, i njenom podsektoru onkologiji, dijete kao što je Brojsova i još starija Gersonova dijeta “– jasan je dr Nestorović.