Jedan od najpopularnijih političara u regiji je zasigurno Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. On je mnogo je uradio za svoj narod tokom pandemije s korona virusom.

 

Vučić je u poslednjoj godini izgradio nekoliko bolnica za kovid pacijente, pa gradi ceste a Beograd je tretno u izgradnji 37 novih stanova. Međutim postoje i oni koji ga ne vole, pa je prvi na listi Dragan Đilas koji je njegov najveći protivnik kada je u pitanju politika, uvijek se trudio da njegov rad ospori, ali ga je Vučić uspio demolitirati političkim stavom na prethodnim izborima, kada je uzeo preko 2,5 miliona glasova u Srbiji. Koliko je on samo korektan i pravedan prema svom narodu u Srbiji, da je prije tih izbora pokazao i svoj imovinski karton, tako da svi znaju sa čime on raposlaže i šta ima od nekretnina.

 

Za Vučića se zna da je iz bogate porodice i da njegovi roditelji imaju trosoban stan u centru Beograda. Imaju i manji stan na Dedinju i jednu kuću. Nnjegov brat ima isto jedan stan, dok je predsjednik Srbije ima samo jednosoban stan, koji vrije 180 hiljada eura u novom Beogradu. Aleksandar je svojoj bivšoj ženi ostavio trosoban stan koji se nalazi na Kalamegdanu, a kada se sve sabere i oduzme, sve ukupno vrijedi oko 1,2 miliona eura.